Dostopnost
Search
Close this search box.
ZRNEC_Jurij_port-2020_www©PeterUhan_22-BW_wm

Jurij Zrnec

Član SNG Drama Ljubljana od leta 2003.

_0029_ZRNEC_HiRes_BW©PeterUhan_7771_brezCigareta_brezSence

Predstavitev

Jurij Zrnec je po Srednji šoli za oblikovanje študiral dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT. Leta 2003 je postal član ljubljanske Drame. Ustvaril je več kot sto vlog klasičnega in sodobnega dramskega repertoarja. Je igralec širokega razpona, ki obvladuje vse žanre. Čeprav ga širša javnost pozna predvsem kot avtorja in zabavnega voditelja razvedrilnih oddaj ter igralca v humorističnih serijah, je v gledališču nepogrešljiv nosilec dramskega repertoarja in ima status igralca prvaka. Igral je v več slovenskih humorističnih serijah in filmih, med drugim je bil Starešina v izjemno uspešnem mladinskem celovečercu Mihe Hočevarja Gremo mi po svoje in Marcel v igralsko presežnih Prebujanjih Petra Bratuše. Ustvarja tudi kot scenarist in režiser, prav tako pa se sem in tja loti kakšnega glasbenega projekta. Kar precejkrat je že oral ledino z večjimi avtorskimi igralsko-glasbenimi projekti, šovi in oddajami na televiziji in v živo ter dosegel uspehe na največjih slovenskih prizoriščih.

Nagrade

2023

Žlahtni komedijant (31. Dnevi komedije, Celje): Brivec, Hilde, Hynkel (Chaplin, Veliki diktator)

Glas risanke (Društvo slovenskih avdiovizualnih igralcev): Debeli Mišek (kratki film Mišja hiša), Konrad (serija V goščavi), Medo (seriji Slastne medvedje zgodbe in Slastni medvedji recepti), Bert, Pes, Herman, Sandi, Denis (serija Kvartet rogov, producentka vseh TV Slovenija)

Najsvetlejša zvezda Oriona (Aipa – zavod za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del Slovenije): Ljubomir Bohinc (TV-serija Ja, chef!, producent Bastard 9 za Pro Plus)

2022

Nagrada Sklada Staneta Severja Škofja Loka: Brivec, Hilde, Hynkel Chaplin Veliki diktator, Clov Beckett Konec igre, Sturmführer Zupančič Nova rasa

Prikaži vseSkrij

Igra v uprizoritvah

Iz medijev

delo.si, Sobotna priloga, 21. oktober 2023, Vesna Milek

Bojim se, da si devetdeset odstotkov ljudi ne postavlja več vprašanj

365.rtvslo.si, Umetnost igre, 2. oktober 2023, Marjana Ravnjak

Antigona, Jutranja zvezda

Prikaži vseSkrij
Zapri