Dostopnost
Search
Close this search box.

Invalidi na vozičku

SNG Drama Ljubljana omogoča brezplačen ogled predstav tudi invalidom na vozičku. Obisk gledališča jim lahko dodatno olajša spremljevalec oziroma spremljevalka, ki mora vstopnico plačati.

Vljudno prosimo, da pridete v gledališče najmanj petnajst minut pred predstavo.

Spremljevalce vljudno prosimo, da se ob prihodu obrnejo na hostesno službo, da lahko čim prej pripravimo dvižno ploščad in omogočimo čim hitrejši vstop z invalidskim vozičkom v dvorano.

Kako do brezplačne vstopnice

Brezplačno vstopnico za invalida ali invalidko na vozičku dobite pri blagajni, kadar dvorana ni razprodana in kadar niso predvideni igralski prehodi skozi dvorano. Najpozneje 21. v mesecu* objavimo na spletni strani  program za naslednji mesec in odtlej se je mogoče vsak delavnik med 14.00 in 20.00 dogovoriti za brezplačen ogled predstave: po telefonu 01 252 15 11 ali osebno pri blagajni. Če je v dvorani še prostor, se je za ogled mogoče dogovoriti tudi na dan predstave. Skupine, ki lahko štejejo največ šest obiskovalcev in najmanj dva, prosimo za najavo blagajni gledališča po telefonu ali na naslov blagajna@drama.si. Z dogovorom o vseh možnostih in poteku skupinskega ogleda predstave lahko invalidom na vozičku zagotovimo čim bolj prijazen in prijeten obisk Drame.

* V času pandemije kovida 19 lahko zaradi nepredvidljivih razmer napovemo program le za teden ali dva vnaprej oziroma ga moramo prilagajati sprotnim spremembam, na katere ne moremo vplivati.

Kje sta dvižni ploščadi

Veliki oder: dvižna ploščad deluje pri desnem stranskem vhodu, z dostopom po klančini z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na obeh straneh parterja od 10. do 12. vrste.

Mala Drama: dvižna ploščad deluje za stopnicami v Malo Dramo, z dostopom z Igriške ulice; invalidom na vozičku je namenjen prostor na desni strani druge in tretje vrste (največ eno mesto) oziroma v prvih dveh vrstah (največ pet mest, samo z rezervacijo).

Zapri