Dostopnost
Search
Close this search box.

Kako do nas

Zemljevid

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana je v centru Ljubljane med Slovensko in Erjavčevo cesto ter Igriško ulico. Vhod v dvorano Velikega odra je z Erjavčeve ceste (glavni vhod stare stavbe), vhod v Malo Dramo pa z Igriške ulice (stranski vhod prizidka).

Dostop do obeh dvoran je omogočen tudi gibalno oviranim.

Povezava do velikega zemljevida

Povezava do pogleda ulice

Parkirišča v bližini

V bližnji okolici Drame lahko parkirate v Parkirni hiši Kongresni trg med Filharmonijo in Slovensko cesto (uvoz s Slovenske ceste in Šubičeve ulice, pod Parkom Zvezda), v Parkirni hiši Šubičeva (uvoz s Šubičeve ulice) in na Parkirišču NUK II med Emonsko, Zoisovo in Slovensko cesto (uvoz z Emonske ceste).

Z mestnim avtobusom

Le nekaj korakov od glavnega vhoda sta na obeh straneh Slovenske ceste postajališči Drama, na katerih ustavljajo avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (linije 1, 1B, 2, 3, 3B, 3G, N3, N3B, 6, 6B, 9, 11, 11B, 19B, 19I in 27).

S kolesom BicikeLJ

Do Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana se lahko pripeljete tudi z mestnim kolesom. Gledališču najbližja postajališča so: Kongresni trg-Šubičeva ulica, Cankarjeva ul.-Nama, FF in Trg MDB.

Hoteli v bližini

Za vse, ki bi radi v Ljubljani ob obisku gledališča še prenočili, so v bližini Drame naslednji hoteli: Hotel Cubo, Hotel Mrak, Best Western Premier Hotel Slon in B&B Hotel Ljubljana Park.

Zapri