Dostopnost
Search
Close this search box.

Prenova

O nujnosti celovite prenove stavbe, v kateri deluje SNG Drama Ljubljana se je govorilo vsaj od leta 1996, ko je bil izdelan prvi predlog za njeno širitev in povečavo. 

Celoten objekt SNG Drama je namreč dotrajan in zastarel. Dvorane ter vadbeni in drugi prostori že dolgo ne ustrezajo več funkciji in potrebam sodobnega gledališča. Stavba je bila zgrajena pred več kot sto leti in od takrat se, razen obeh prizidkov v šestdesetih letih, ni dosti spreminjala. 

Neprimernost prostorov za gledalce, zastarelost tehnologije in opreme, neustreznost prostorov za ustvarjanje – vse to so razlogi, ki so bili javnosti že neštetokrat predstavljeni. Nikogar več ni treba prepričevati, da je prenova potrebna, saj vsakdo, ki vstopi v Dramo, lahko le potrdi, da je stanje sramotno in neprimerno za osrednjo nacionalno gledališko ustanovo.

Zato smo veseli, da je v letu 2022 končno prišlo do odločilnega premika – projekt Celovita prenova Drame je bil uvrščen med razvojne projekte Vlade Republike Slovenije, tako da so sredstva zanj zagotovljena v državnem proračunu. 

Projekt Celovita prenova Drame je sestavljen iz več sklopov: prenova stavbe SNG Drama Ljubljana; izgradnja logističnega centra; ureditev prostorov v Nemški hiši; vzpostavitev nadomestnih prostorov za delovanje.

Ker želimo, da ste tudi obiskovalci Drame seznanjeni s potekom projekta, smo se odločili, da bomo na naši spletni strani nudili ažurne informacije o trenutnem stanju prenove. Sproti vas bomo obveščali, v kateri fazi so posamezni sklopi. 

Poleg tega boste na tej spletni strani izvedeli, kje se bomo lahko srečevali, medtem ko bo stavba zaradi prenove zaprta. Želimo si, da bi tudi v tem času ostali naši zvesti obiskovalci, saj bomo kljub novim okoliščinam za vas pripravili čim boljši program.  

Upamo, da boste na našem novem zavihku spremljali novice o prenovi in se skupaj z nami veselili vsakega novega koraka!

Vesna Jurca Tadel
ravnateljica SNG Drama Ljubljana

Celovita prenova SNG Drama Ljubljana zajema štiri sklope

Imate v zvezi s prenovo kakšno vprašanje? Pišite nam na naslov pr@drama.si.

Zapri