Dostopnost
Search
Close this search box.

Pobuda Odstiramo nove svetove

Dobrodelno vabilo

V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana vas v sodelovanju s Skladom 05 – ustanovo za družbene naložbe vljudno vabimo, da namenite 0,5 % svoje dohodnine za podporo dobrodelnega projekta Odstiramo nove svetove. Do zdaj smo pristno gledališko izkušnjo omogočili že 420 otrokom in mladostnikom, ki si je brez projekta Odstiramo nove svetove, ne bi mogli privoščiti.

Dobrodelno vabilo k namenitvi dohodnine

Dobrodelni projekt ODSTIRAMO NOVE SVETOVE 2020/2021

Kako lahko pomagate

Dohodnino namenite tako, da natisnete in izpolnite obrazec, do katerega pridete s povezavo, in ga pošljete na naslov Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana ali vržete v enega od dobrodelnih nabiralnikov, ki so pri vhodih v dvorano Velikega odra in Malo Dramo ter pri blagajni, Drama Kavarni in službenem vhodu SNG Drama Ljubljana.

Obrazec za namenitev dela dohodnine

Cilji dobrodelnega projekta Odstiramo nove svetove

Z zbranimi donatorskimi sredstvi bi radi čim več otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin, ki si ne morejo privoščiti rednega abonmaja, omogočili obiskovanje gledališča vso sezono 2020/21. S to akcijo jim želimo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine tudi prihraniti občutek stigmatiziranosti in družbene izključenosti ter jim omogočiti, da lahko redno obiskujejo gledališče s sošolci in vrstniki.

V sezoni 2020/21 razpisujemo abonmaje za različna starostna obdobja otrok in mladostnikov – za najmlajše (abonmaji Ciciban, Ciciban Matineja in Ciciban sobotno popoldne), za najstnike (Abonma Najst) in za dijake (dijaški abonmaji). V povprečju si bosta vsak upravičenec in vsaka upravičenka ogledala pet kakovostnih gledaliških predstav. Strokovne podlage (merila) za izbor upravičencev bo oblikovala Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Več informacij

Za dodatne informacije lahko kontaktirate gospo Emo Peruš (01 426 43 05 in ema.perus@drama.si) oziroma pišete na info@drama.si ali info@sklad05.si.

Zapri