Dostopnost
Search
Close this search box.

Splošno

 1. Splošni pogoji spletne trgovine SNG Drama Ljubljana veljajo za vse naše ponudbe in vsako prodajo oziroma dobavo blaga ali storitev SNG Drama Ljubljana. Kupec z uporabo spletne strani SNG Drama Ljubljana soglaša z uporabo Splošnih pogojev uporabe spletnega mesta in z Izjavo o varstvu in obdelavi osebnih podatkov, z uporabo spletne trgovine SNG Drama Ljubljana in z oddajo naročila pa sprejema in priznava te splošne pogoje – to označi s potrditvijo ustreznega okenca ob nakupu.

 2. Splošni pogoji spletne trgovine SNG Drama Ljubljana so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

 3. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine SNG Drama Ljubljana, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med SNG Drama Ljubljana in kupcem.

 4. Kupčevi ali katerikoli drugačni pogoji od splošnih prodajnih pogojev veljajo le, če jih pisno potrdi SNG Drama Ljubljana. 

 5. Potrjeni dogovor o odstopanju posamezne točke od točke iz splošnih prodajnih pogojev SNG Drama Ljubljana ne vpliva na veljavnost drugih točk oziroma določil teh pogojev. 

Dostop do informacij

 1. SNG Drama Ljubljana se zavezuje, da bo kupcu še pred vezavo prek pogodbe ali ponudbe, zagotovilo sledeče informacije:

 • podatke o SNG Drama Ljubljana (naziv in sedež, matična številka),

 • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), in do kdaj podatek velja,

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, mora biti razen v primeru višje sile dostopen v razumljivem roku),

 • pogoje dostave izdelkov (ter način, kraj in rok dostave),

 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene, iz njih pa mora biti tudi razvidno, ali že vsebujejo davke, stroške prevoza in druge dajatve ter do kdaj podatek velja,

 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter do kdaj podatek velja,

 • časovno veljavnost ponudbe,

 • rok, v katerem je mogoče odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba

 1. Pravilnost podatkov: SNG Drama Ljubljana se po najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da SNG Drama Ljubljana ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočili spremembo ali odstop od naročila.

 2. Prikaz izdelkov: Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije izdelkov, jih je treba jemati kot ponazoritvene. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 3. Nedelovanje spletne trgovine v času poletnega kolektivnega dopusta: V času poletnega kolektivnega dopusta nakup ni mogoč ne v spletni trgovini in ne fizično pri blagajni SNG Drama Ljubljana.

Registracija

 1. Izvedba nakupa: Za nakup v spletni trgovini SNG Drama Ljubljana je obvezna registracija, saj lahko le tako sledite svojim naročilom in nakupom.
 2. Zaveza kupca: Kupec se ob registraciji računa zavezuje, da so vsi vneseni podatki, ki veljajo zanj ali za osebo, ki ga pooblašča s pisnim pooblastilom pred registracijo računa, veljavni in resnični. Če so pri podatkih o kupcu zavestno navedene nepravilnosti, ima SNG Drama Ljubljana pravico takoj preklicati kakršnokoli pogodbo med spletno trgovino in kupcem ter v primeru povzročitve denarne ali materialne škode zahtevati povrnitev stroškov v celoti.

 3. Brisanje uporabniškega računa: Za brisanje registriranega uporabniškega računa v spletni trgovini SNG Drama Ljubljana pošljite zahtevek na e-naslov spletna.prodaja@drama.si. Kot zadevo vpišite: Zahtevek za brisanje uporabniškega računa.

 4. Pravne osebe: Registracija ob spletnem nakupu je potrebna tudi za pravne osebe. Treba je obkljukati, da nakupuje pravna oseba in da želi izdajo originalnega računa na pravno podjetje.

Cene in DDV

 1. Vse cene, navedene na spletni strani ponudnika so končne cene. Cene so v evrih (EUR)  in vključujejo ustrezno stopnjo davka na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave.
 2. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
 3. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
 4. Prostovoljni prispevek, ki ga je možno oddati ob vsakem naročilu na blagajni spletne trgovine, gre za namene storitve iz 42. člena ZDDV-1/13. točke in je oproščen DDV.

Naročila

 1. Sprejem naročil: Naročilo sprejema SNG Drama Ljubljana prek spletne trgovine.

 2. Sklenitev pogodbe: Pogodba je med SNG Drama Ljubljana in kupcem v spletni trgovini SNG Drama Ljubljana sklenjena v trenutku, ko SNG Drama Ljubljana pošlje kupcu prvo elektronsko obvestilo, da je bilo naročilo sprejeto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za SNG Drama Ljubljana kot tudi za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila.

 3. Če se po oddaji naročila ugotovi, da je kupec namerno povzročil SNG Drama Ljubljana denarno ali materialno škodo (npr. naročilo s plačilom po povzetju brez namena plačila ali navajanje lažnih osebnih informacij), si SNG Drama Ljubljana pridržuje pravico, da stornira naročilo in vloži zahtevek za povrnitev vseh stroškov.

 4. Občasne kode za popust: Občasne kode za popust prinašajo različne ugodnosti pri nakupu in so časovno omejene. Vezane so na točno določen izdelek ali na celoten nakup. Njihova uporaba bo vedno natančno opisana na spletni strani www.drama.si. Kod ne bo mogoče zamenjati za gotovino.

Garancija

 1. Za izdelek velja garancija, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. SNG Drama Ljubljana jamči, da bo izdelek, za katerega je izdana garancija, ob izpolnjevanju garancijskih pogojev in v garancijskem roku brezhibno deloval. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni v garancijskem listu, ki je priložen izdelku. SNG Drama Ljubljana jamči za brezhibno delovanje izdelka za garancijski čas, ki teče od izročitve izdelka kupcu. Garancijski rok je eno leto oz. kolikor je označeno na garancijskem listu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom ali z računom, zato naj ju skrbno shrani.

 2. Garancijske pravice kupca ne posegajo v pravila o odgovornosti SNG Drama Ljubljana za napake na izdelku.

Stvarne napake

 1. Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le za obvestilo.

 1. Kupec mora obvestiti SNG Drama Ljubljana in podati natančen opis napake na spletna.prodaja@drama.si najpozneje v dveh mesecih od dneva, ko napako odkril. SNG Drama Ljubljana ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po dveh letih od nakupa. Kupec mora SNG Drama Ljubljana omogočiti pregled izdelka.

 2. Če kupec reklamira izdelek v prvih šestih mesecih od prevzema izdelka, mora SNG Drama Ljubljana dokazovati, da je reklamacija neupravičena, torej da izdelek nima napake. Če kupec vloži reklamacijo po preteku šestih mesecev od prevzema izdelka, mora obstoj napake dokazovati sam.

 3. Odločitev, katerega od jamčevalnih zahtevkov bo uveljavljal, je izključno na strani kupca in ni vezana na nikakršen vrstni red njihovega uveljavljanja.

 4. Če obstoj napake na blagu ni sporen, mora SNG Drama Ljubljana najpozneje v osmih dneh ugoditi kupčevi zahtevi.

 5. SNG Drama Ljubljana mora kupcu pisno odgovoriti na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če sta obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporna.

Dostava spletnih naročil

 1. Stanje naročil: Naročilo bo praviloma obdelano in pripravljeno za pošiljanje v treh delovnih dneh. Obvestilo o stanju naročila izdelkov SNG Drama Ljubljana oz. račun, ki velja kot potrdilo, prejmete na svoj e-naslov.

 2. Stroški pošiljanja: Za vsa naročila plača kupec stroške pošiljanja v vrednosti 3,90 €.

 3. Dostava: Storitev dostave izvaja Pošta Slovenije v skladu s svojimi pogoji. Trenutni rok dostave je 7 delovnih dni.

 4. Osebni prevzem izdelkov: Osebni prevzem izdelkov, kupljenih v spletni trgovini, je mogoč v delovnem času blagajne SNG Drama Ljubljana. Ko bo naročilo pripravljeno na prevzem, vas bomo o tem obvestili na e-naslov, naveden ob naročilu.

 5. Pošiljanje v tujino: Trenutno ne pošiljamo blaga v tujino. Za več informacij, prosimo, pišite na spletna.prodaja@drama.si.

Načini plačila

 1. Kartice Maestro, Mastercard, Visa, Diners Club – prek sistema UJP

 2. Moneta (Valú) prek sistema UJP

 3. NLB Klik prek sistema UJP

 4. mBills prek sistema UJP

 5. Po predračunu

 6. Po povzetju pri pošiljanju po pošti

 7. Ob prevzemu pri blagajni SNG Drama Ljubljana

Varnost in vračila

 1. Preklic in sprememba naročila: Po oddaji naročila prejmete od SNG Drama Ljubljana po elektronski pošti obvestilo, da je bilo naročilo sprejeto. V roku 1 ure od prejema tega obvestila imate možnost preklicati naročilo, tako da pišete na spletna.prodaja@drama.si. Po navedenem času je vaše naročilo že v obdelavi in ga ni mogoče preklicati. Po oddaji naročila ne morete spreminjati vsebine naročila.

 2. Račun: Račun bo poslan po elektronski pošti na e-naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Prosimo, preverite, da se ni znašel med nezaželeno pošto (spam). V paketni pošiljki prejmete dobavnico.

 3. Reklamacija: V primeru, da ste prejeli napačen izdelek ali je bila pošiljka nepopolna, vas prosimo, da nam pišete na spletna.prodaja@drama.si. Da bi vam lahko čim prej pomagali, vas prosimo, da navedete številko naročila/računa in vzrok za reklamacijo. V primeru, da ste se odločili za zamenjavo izdelkov, prosimo, zanemarite račun in upoštevajte tistega, ki ga boste prejeli v novi pošiljki.

 4. Vračilo: Fizične osebe imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da brez navedbe razloga odstopite od pogodbe, sklenjene na daljavo, in tako kupljeno blago vrnete. O nameravanem vračilu nas morate obvestiti najpozneje v 14 dneh od dneva, ko ste prejeli blago oziroma ga je namesto vas prejela tretja oseba, na spletna.prodaja@drama.si in zraven poslati zahtevek za vračilo kupnine, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Vrnitev prejetega blaga na naslov SNG Drama Ljubljana, Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe v 14 dneh po prejetju blaga se šteje za sporočilo o nameravanem vračilu. Blago morate vrniti v ustrezni embalaži, z originalno etiketo, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, izdelek pa ne sme imeti znakov uporabe. Obvezno priložite tudi originalni račun in podatke, potrebne za vračilo kupnine (zlasti podatke o bančnem računu). Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke, in da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno ali drugo ustrezno varno embalažo). Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. V primeru odstopa od pogodbe SNG Drama Ljubljana najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe in kupljenega blaga vrne vsa prejeta plačila. SNG Drama Ljubljana vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če SNG Drama Ljubljana zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Omogočamo tudi zamenjavo izdelka. V primeru menjave krije stroške poštnine kupec.

 5. Pravne osebe: Gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Naštete organizacije v nasprotju s fizičnimi osebami ne morejo odstopiti od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi navedle razlog za odločitev.

Reševanje sporov

 1. Za te Splošne pogoje poslovanja in za morebitne spore med SNG Drama Ljubljana in kupcem velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo. Pri tem se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi dokazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

 2. SNG Drama Ljubljana bo poskušalo morebitne spore rešiti sporazumno, če pa to ne bo mogoče, bo o njih odločalo stvarno in krajevno pristojno sodišče. 

 3. SNG Drama Ljubljana v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur. l. RS, št. 81/2015, v nadaljevanju ZIsRPS) ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov za pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsPRS

 4. SNG Drama Ljubljana, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, skladno z ZIsRPS, Uredbo (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembo Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES tukaj objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).

Podatki o podjetju

Naziv zavoda: Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana (SNG Drama Ljubljana)

Sedež zavoda: Erjavčeva 1, 1000 Ljubljana

Telefon: + 386 (0)1 2521 462, 2521 492

Telefaks: + 386 (0)1 2523 885

Matična številka: 5698375

Davčna številka: 59617055

Transakcijski račun: SI56 0110 0603 0356 270, odprt pri Upravi RS za javna plačila (UJP)

Ustanovitelj: Vlada Republike Slovenije

Financer: Ministrstvo za kulturo RS

Odgovorna uradna oseba: Igor Samobor, ravnatelj

Naslov e-pošte za pomoč strankam: spletna.prodaja@drama.si

Spletne strani: www.drama.si

Spletna trgovina SNG Drama Ljubljana: www.drama.si/trgovina

Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Zadnjič posodobljeno: 16. 7. 2021

 

Zapri