Dostopnost

Dramini programi

Drama ponuja široko paleto programov, ki dopolnjujejo bogat program uprizoritev. Nastali so v želji, da bi naše gledališče postalo mesto rednih srečanj, druženja in izmenjave mnenj različnih generacij.

Veliki oder našega gledališča se ponaša z izjemno akustiko in je zato postal tudi občasno glasbeno prizorišče. V novi glasbeno-gledališko platformi Ars in Drama, sta ustvarjalne moči združila Tretji program Radia Slovenija – program Ars in SNG Drama Ljubljana.
V sezoni 2023/24 bo SNG Drama Ljubljana svoj program obogatilo z novim sodelovanjem. Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej bo aktualnim uprizoritvam Drame pred premiero dodal zgodovinski, umetniški in družbeni kontekst in jih obravnaval z vidika kulturne dediščine ter gledališke stroke, v dialogu z umetniki in ustvarjalci.
V okviru Drama Laboratorija spodbujamo projekte in uprizoritve, ki temeljijo na preizkušanju novih gledaliških smernic in pristopov, ter projekte članov našega igralskega ansambla in ustvarjalcev, ki šele stopajo na poklicno pot.
Drama Center je skupno ime za dogodke, s katerimi ob posameznih uprizoritvah povezujemo gledališče z najširšim poljem javnega življenja.
Mlada Drama je program, namenjen mlajšim gledalcem.
Drama Mediateka je multimedijsko okno, skozi katero lahko pokukate v delovne procese in pestra programska dogajanja v SNG Drama Ljubljana. Oglejte si napovednike uprizoritev, izjave igralcev, posnetke zakulisnega dogajanja, koncertov, predavanj, delavnic …
Zapri