Dostopnost
Search
Close this search box.
TABAKOVIC_Sasa_port-2020_www©PeterUhan_22-BW_wm

Saša Tabaković

Član SNG Drama Ljubljana od leta 2005.

Te-igre-bo-konec_Sasa-Tabakovic

Predstavitev

Saša Tabaković je po Srednji glasbeni šoli (smer harmonika in petje) študiral dramsko igro in umetniško besedo v letniku profesorja Mileta Koruna. S svojimi igralskimi kreacijami je opozoril nase že med študijem in v prvih letih profesionalne poti ter prejel več nagrad, med njimi Borštnikovo nagrado za mladega igralca za vlogo Gavestona v Edvardu Drugem Christopherja Marlowa v režiji Diega de Bree. Igral je v različnih slovenskih gledališčih, od leta 2005 pa je član ljubljanske Drame, kjer navdušuje s poglobljenim pristopom k dramski literaturi in prefinjenim igralskim občutkom za različne žanre. Vidne vloge je odigral tudi v filmih. Poleg gledališča se aktivno ukvarja z glasbo, od petja sevdalink, šansonov in romskih pesmi do sodobne avtorske glasbe po lastnih besedilih. Izdal je album urbanega etno džeza Pesmi z drugega brega.

Nagrade

2024

Igralska nagrada ZDUS »Duša Počkaj« za dveletno obdobje (Združenje dramskih umetnikov Slovenije): Dobrnik Po igri Maxa Frischa Dobrnik in požigalci Požigalci (DLj), Časomerec Hamer Vse OK (DLj), Franz Gottlieb Glass Štivičić Kabaret Kaspar (DLj), Septimus Warren Smith Woolf, Zajec Gospa Dalloway (DLj), Schimmelpfennig Dan, ko jaz ni bil več jaz (DLj), Evgenij Mrożek Tango (DLj), Ivan pl. Križovec Krleža V agoniji (Društvo dveh, Forum slovanskih kultur)

2023

Najsvetlejša zvezda Oriona (Aipa – zavod za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del Slovenije): Jakob Ahlin (TV-nadaljevanka Dolina rož, producentka TV Slovenija)

Prikaži vseSkrij

Igra v uprizoritvah

Iz medijev

Prikaži vseSkrij
Zapri