Dostopnost
IVANISIN_Nina_port-2020_www©PeterUhan_13-BW_wm

Nina Ivanišin

Članica SNG Drama Ljubljana od leta 2009.

Mrakijada_0001_MRAKIJADA_arhiv_HiRes©PeterUhan_396

Predstavitev

Nina Ivanišin je končala študij dramske igre in umetniške besede v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. Najprej se je zaposlila v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, od leta 2009 pa je članica ljubljanske Drame in tukaj je v dobrem desetletju intenzivnega dela ustvarila številne izstopajoče igralske stvaritve. Ima status igralke prvakinje. Prejela je številne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklada, Borštnikovo in več filmskih. Njen igralski pristop se v procesu ustvarjanja predstave pusti zapeljati režijski poetiki, vendar se od nje tudi odlepi v avtonomen ustvarjalski izraz. Je igralka, ki navdušuje z intenzivno prezenco in silno notranjo močjo. Z gledališčem se ukvarja tudi zunaj Drame. Za plačilo, prav tako pa prostovoljno. Zanima jo raziskovanje oblik gledališke igre in različnih oblik gledališča. Tako se kdaj znajde tudi v kakšni drugi funkciji, ne samo kot nastopajoča. Tovrstno radovednost teši predvsem v sodelovanju z Zavodom 0.1. Ukvarja se tudi s filmsko igro in igro v različnih televizijskih igranih formatih. V Drami jo vedno bolj privlači način dela, ki ga omogočata Drama Laboratorij in Mlada Drama pod vodstvom Špele Šinigoj.

Nagrade

2020

Nagrada Prešernovega sklada, Ljubljana: Antigona Sofokles Antigona, Lojzka Cankar Hlapci, Agata Schwarzkobler Visoška kronika, Nežka Linhart Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Ž Macmillan Pljuča (DLj), Po Hesseju Demian (APT)

2019

Nagrada Sklada Staneta Severja Škofja Loka: Lojzka Cankar Hlapci, Agata Schwarzkobler Visoška kronika, Nežka Linhart Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Ž Macmillan Pljuča (DLj), Po Hesseju Demian (APT)

Prikaži vseSkrij

Igra v uprizoritvah

31

MAREC

PETEK

NA FESTIVALU

53. Teden slovenske drame, Kranj

1

APRIL

SOBOTA

VELIKI ODER

Abonma SOBOTA
IZVEN in KONTO
TUDI KOT IZBIRNA PREDSTAVA

3

APRIL

PONEDELJEK

VELIKI ODER

ŠTUDENTSKI abonma
IZVEN in KONTO
TUDI KOT IZBIRNA PREDSTAVA

4

APRIL

TOREK

VELIKI ODER

Abonma DIJAŠKI 2
IZVEN in KONTO
TUDI KOT IZBIRNA PREDSTAVA

5

APRIL

SREDA

VELIKI ODER

Abonma DIJAŠKI 3
IZVEN in KONTO

TUDI KOT IZBIRNA PREDSTAVA

6

APRIL

ČETRTEK

VELIKI ODER

Abonma DIJAŠKI 1
IZVEN in KONTO

TUDI KOT IZBIRNA PREDSTAVA

Iz medijev

delo.si, 29. oktober 2014, Igor Bratož

Ves čas pripravljeni na res dober teater

mladina.si, 15. maj 2015, Katja Perat

Nina Ivanišin, igralka

Prikaži vseSkrij
Zapri