Dostopnost
Search
Close this search box.
IVANISIN_Nina_port-2020_www©PeterUhan_13-BW_wm

Nina Ivanišin

Članica SNG Drama Ljubljana od leta 2009.

Nina Ivanisin Nebesje Drama

Predstavitev

Nina Ivanišin je končala študij dramske igre in umetniške besede v letniku profesorjev Mileta Koruna in Matjaža Zupančiča. Najprej se je zaposlila v Slovenskem ljudskem gledališču Celje, od leta 2009 pa je članica ljubljanske Drame in tukaj je v dobrem desetletju intenzivnega dela ustvarila številne izstopajoče igralske stvaritve. Ima status igralke prvakinje. Prejela je številne nagrade, med njimi nagrado Prešernovega sklada, Borštnikovo in več filmskih. Njen igralski pristop se v procesu ustvarjanja predstave pusti zapeljati režijski poetiki, vendar se od nje tudi odlepi v avtonomen ustvarjalski izraz. Je igralka, ki navdušuje z intenzivno prezenco in silno notranjo močjo. Z gledališčem se ukvarja tudi zunaj Drame. Za plačilo, prav tako pa prostovoljno. Zanima jo raziskovanje oblik gledališke igre in različnih oblik gledališča. Tako se kdaj znajde tudi v kakšni drugi funkciji, ne samo kot nastopajoča. Tovrstno radovednost teši predvsem v sodelovanju z Zavodom 0.1. Ukvarja se tudi s filmsko igro in igro v različnih televizijskih igranih formatih. V Drami jo vedno bolj privlači način dela, ki ga omogočata Drama Laboratorij in Mlada Drama pod vodstvom Špele Šinigoj.

Nagrade

2020

Nagrada Prešernovega sklada, Ljubljana: Antigona Sofokles Antigona, Lojzka Cankar Hlapci, Agata Schwarzkobler Visoška kronika, Nežka Linhart Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Ž Macmillan Pljuča (DLj), Po Hesseju Demian (APT)

2019

Nagrada Sklada Staneta Severja Škofja Loka: Lojzka Cankar Hlapci, Agata Schwarzkobler Visoška kronika, Nežka Linhart Ta veseli dan ali Matiček se ženi, Ž Macmillan Pljuča (DLj), Po Hesseju Demian (APT)

Prikaži vseSkrij

Igra v uprizoritvah

28

SEPTEMBER

SOBOTA

VELIKI ODER

Iz medijev

365.rtvslo.si, Umetnost igre, 2. oktober 2023, Marjana Ravnjak

Antigona, Jutranja zvezda

Prikaži vseSkrij
Zapri