Dostopnost
Search
Close this search box.

Igralsko nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije »Duša Počkaj« za dveletno obdobje (2022-2023) prejme član SNG Drama Ljubljana Saša Tabaković.

Saša Tabaković je igralec, ki svoje vloge vedno plasira tako nepretenciozno, da se vse natančnosti, tenkočutna opojna patetika, duhovitosti in izviren humor, izjemna natančnost jezika in telesna svojevrstnost hitro zdijo lastne njegovim likom, so pa vedno plod njegovega igralskega naboja in strastne predanosti igralski etiki, umetnosti, ki rezonira daleč v srž igralske imenitnosti in zveni v disharmoniji sedanjega.

Nagrado »Duša Počkaj« prejme za vloge v uprizoritvah SNG Drama Ljubljana:
Dobrnik
v Požigalcih po igri Maxa Frischa Dobrnik in požigalci, Časomerec v Vse OK Simone Hamer, Franz Gottlieb Glass v Kabaretu Kaspar Tene Štivičić, Glas 1 in Septimus Warren Smith v Gospe Dalloway Tomislava Zajca (po istoimenskem romanu Virginie Woolf), vloga v Dan, ko jaz ni bil več jaz Rolanda Schimmelpfenniga, Evgenij v Tangu Sławomirja Mrożka in Ivan pl. Križovec v V agoniji Miroslava Krleže v koprodukciji Društva dveh in Foruma slovanskih kultur.

Zapri