Dostopnost
Search
Close this search box.

Nova branja 2021/22

Bralna uprizoritev

Programski sklop Novih branj je namenjen spodbujanju in promociji mladih dramatičark in dramatikov in kot kreativni laboratorij pod mentorskim vodstvom Simone Hamer v svoji četrti ediciji predstavlja Nino Jakulin Vavpotič, Ano Lorger, Katjo Markič, Ivo Š. Slosar in Niko Švab. Tokratno ustvarjalno izhodišče je bilo letošnje maturitetno čtivo, in sicer romana Veliki Gatsby F.S. Fitzgeralda in Čudežni Feliks Andreja Hienga. Nastalo je pet izjemno zanimivih, žanrsko in vsebinsko povsem raznolikih kratkih dram, ki bodo predstavljene kot bralne uprizoritve.

#VelikiČudežni
Dramski omnibus

Nina Jakulin Vavpotič, Jaz te rabim, moja mala
Ana Lorger, Vse naše smrti
Katja Markič, Kakofonija tišine
Iva Š. Slosar, Kako se smeji papež
Nika Švab, Veliki S01E01

 

Režiser: Jernej Potočan
Dramaturginja: Simona Hamer
Lektorica: Tatjana Stanič

Berejo:
Nejc Cijan Garlatti, Vanja Plut, Petra Govc, Maja Končar, Gorazd Logar, Marko Mandić, Saša Mihelčič in Maja Sever

PREMIERA 15. aprila ob 19.00 v Mali Drami

Po premieri bo sledil pogovor z avtoricami.

Predvidena ponovitev 16. aprila ob 20.00 v Mali Drami je odpovedana zaradi nepredvidenih sprememb aprilskega sporeda.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil v formatu bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmlajšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih preko javnega poziva. Mentorica delavnic je Simona Hamer.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, ki je napisala več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelovala pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo, za libreto Cimra nagrado Gašperja Tiča (2019), v letošnji sezoni pa je Drama na Velikem odru krstno uprizorila njeno igro Vse OK, ki je bila leta 2020 nominirana za nagrado Slavka Gruma. 

Sponzor

mercator-logotip-positive-lezeci-cut

Zapri