Dostopnost
Search
Close this search box.

Nova branja 2018/19

Delavnica kreativnega pisanja

Programski sklop Novih branj je namenjen spodbujanju in promociji mladih dramatičark in dramatikov in kot kreativni laboratorij pod mentorskim vodstvom Simone Hamer v svoji drugi ediciji predstavlja Evelin Bizjak, Uršo Majcen, Kajo Novosel, Evo Kučera Šmon in Ano Zupan. Pet vsebinsko in žanrsko povsem raznolikih dramskih tekstov je nastalo iz izhodiščne besede »slika«, predstavljeni pa bodo kot bralne uprizoritve. Po uprizoritvi bo sledil pogovor z avtoricami.

Nova branja so platforma za razvijanje in predstavljanje sodobnih (slovenskih) dramskih besedil v formatu bralnih uprizoritev. Osredotočajo se na najmlajšo generacijo profesionalnih dramatičark in dramatikov, izbranih z javnim pozivom.

Simona Hamer je dramaturginja in dramatičarka, dolgoletna članica Pregleja, avtorica več deset dramskih besedil, priredb in dramatizacij in sodelavka pri številnih avtorskih projektih. Za Razglednice ali Strah je od znotraj votel, od zunaj pa ga nič ni je leta 2017 prejela nagrado Slavka Gruma za najboljše dramsko besedilo.

 #slika

Dramski omnibus

Evelin Bizjak, Pod oblakom jezero
Urša Majcen, Bežanja
Kaja Novosel, Kisle limone in čisto malo ingverja
Eva Kučera Šmon, Na začetku počasi, potem pa tempo, tempo
Ana Zupan, Perspektive

PREMIERA 22. maja ob 20.00 na Velikem odru
Po uprizoritvi bo sledil pogovor z avtoricami.
Zapri