Dostopnost
Search
Close this search box.

Strokovna žirija 31. Dnevov komedije v sestavi režiserke in igralke Alenke Kraigher (predsednice), dramaturginje Evelin Bizjak in režiserja Tina Grabnarja je izbrala:

– komedijo Charlieja Chaplin Veliki diktator v režiji Diega de Bree za žlahtno komedijo po izboru občinstva in
Jurija Zrneca v komediji  Veliki diktator za žlahtnega komedijanta.

ŽLAHTNI KOMEDIJANT
Jurij Zrnec je scela izkoristil potencial osrednje vloge v uprizoritvi Veliki diktator . Ustvaril je niz raznolikih in izvrstno dodelanih komičnih likov, ki se z izrazitim avtorskim podpisom poigravajo s filmsko predlogo. Z natančnim občutkom za ritem lahkotno prehaja med večplastnimi karakterji in na odru slika razigrano dinamiko burlesknega. Njegov nastop, začinjen s pravo mero šarma in igrivosti, izkazuje mojstrsko obvladovanje široke palete različnih komičnih strategij. Preko fizične komedije, elementov pantomime, spretnega preigravanja govornih in čustvenih registrov ter navdihnjene uporabe žlobudravščine, je pred nami razgrnil sladko-grenko kompleksnost chaplinovske duše.

ŽLAHTNA KOMEDIJA PO IZBORU OBČINSTVA
Veliki diktator, ki ga poznamo po izjemnem filmu Charlieja Chaplina iz leta 1940, v izvedbi SNG Drama Ljubljana in z Jurijem Zrnecem v nosilni vlogi, je s strani občinstva prejel najvišjo oceno: 4,8051.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Zapri