Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno

Matjaž Lunaček, Beatus ille qui …

Literarni prvenec Matjaža Lunačka Beatus ille qui … je zbirka kratkih zgodb, literarnih slik – raznolikih, vendar tematsko povezanih. Protagonisti so neobičajni ljudje, mestoma dobijo svoj glas tudi živali, dogajanje se giblje od posnetkov realnosti do fantazije. Osredotočajo se na ključne, prelomne trenutke v življenju, ki nepričakovano povišajo vsakdan na raven brezčasja. Avtor se na izviren način dotika problematike medosebnih odnosov in večnih vprašanj o smrti, ljubezni in posameznikovi svobodi.

Matjaž Lunaček, specialist psihiatrije, je posvetil svojo poklicno pot psihoterapiji. Poklicno se intenzivno ukvarja z aplikacijo psihoanalize na literaturo in pedagogiko. Poznan je po svojih strokovnih člankih s področja psihoanalize; leta 2011 je pri Založbi /*cf. izšlo njegovo delo Za drugačno usodo: psihoanalitična teza o Krstu pri Savici, leta 2014 pa pri Cankarjevi založbi zbirka esejev Telovadci nad prepadom. Zbirka kratkih zgodb Beatus ille qui … je Lunačkovo prvo samostojno literarno delo.

Z avtorjem Matjažem Lunačkom se bo pogovarjala moderatorka in prevajalka Breda Biščak, odlomke iz knjige pa bo interpretiral dramski igralec, član ansambla SNG Drama Ljubljana, Saša Tabaković.

Pridružite se nam v torek, 8. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata Beletrina in SNG Drama Ljubljana, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).

Zapri