Dostopnost
Search
Close this search box.

Uprizoritev Škorpijon Véronique Olmi v režiji Nine Šorak, ki je minuli vikend s spletnima prenosoma virtualno že vstopila v več sto domov, bodo v parterju Male drame smeli spremljati le trije gledalci iz različnih gospodinjstev. Tako namreč predpisuje Odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev, ki med ostalimi varnostnimi ukrepi ohranja tudi zahtevo po 20 kvadratnih metrih zaprte javne površine na obiskovalca.

SNG Drama Ljubljana želi s to simbolno gesto odpiranja opozoriti, da položaj gledališke umetnosti kljub izboljševanju splošne epidemiološke slike in sproščanjem različnih vidikov družbenega življenja in udejstvovanja ostaja zapostavljen in vse bolj ranljiv. Po dolgotrajni zaprtosti je za gledališča izjemnega pomena, da lahko ob odpiranju čim bolj živahno nadaljujemo s procesom ustvarjanja in igranja predstav pod pogoji, ki bi ob zagotavljanju varnosti v gledališke dvorane čim prej in v čim večji meri vrnile gledalce.

Prvo slovensko uprizoritev drame Škorpijon, ki zelo odkrito naslavlja družbeno perečo in vse bolj aktualno problematiko ksenofobije in nesprejemanja drugačnosti, bodo igralci Saša Pavček, Bojan Emeršič, Iva Babić in Saša Tabaković odigrali 11., 13. in 15. maja ob 20.00 za skupaj le devet gledalcev.

Zato #odprimogledališča pod pogoji, ki bi bili tudi čim bolj prijazni, sproščeni in občutljivi do občinstva in ustvarjalcev gledaliških prireditev.

Zapri