Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno

Thomas Bernhard, Mraz

Thomas Bernhard (1931–1989) je eden najpomembnejših avstrijskih pisateljev 20. stoletja. Najprej je objavil več pesniških zbirk, literarni preboj pa mu je uspel leta 1963 z romanom Mraz (Frost), ki je v prevodu Štefana Vevarja pravkar izšel v zbirki Beletrina. Kmalu so sledili novi romani in pripovedi, po letu 1970 pa se je uveljavil tudi kot dramatik. Bil je izjemno plodovit avtor, vsako leto je izdal po eno knjigo. Prejel je številne nagrade, med njimi nagrado Georga Büchnerja (1970), nagrado Mondella (1983) in nagrado Medičejcev (1988).

O avtorju, ki ga slovenski bralci dobro poznajo, bosta na februarskem Družabnem in družbenem govorila prevajalec Štefan Vevar in piska spremne besede k romanu Mraz Sara Virk. Odlomke iz knjige bo bral član ansambla SNG Drama Ljubljana Ivo Ban.

Pridružite se nam v torek, 23. februarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata Beletrina in SNG Drama Ljubljana, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).

 

Zapri