Dostopnost
Search
Close this search box.

Študije bananinega olupka

DRAMA LABORATORIJ
Avtorski projekt Nika Škrleca

Virtualna platforma

vso sezono

Študije bananinega olupka so raziskovanje komičnega z etidami, intervjuji in dogodki.

Zanima me komedija. Mislim, da je preveč mistificirana ali pa se komično znanje podcenjuje. V Sloveniji že imamo festival komedije, komične refleksije pa praktično ne. Želim igriv študijski prostor, ki omogoča neobremenjeno preizkušanje različnih možnosti, hkrati pa ustvarja skupnost ljudi s podobnim interesom in gradi potencialno občinstvo. Vse za gradnjo odrske tehnike in globlje razumevanje komedije, mojstrenje komičnega.
Kaj?
Raziskava najosnovnejših komičnih mehanizmov z analizo iz nemih filmov (in drugih komičnih virov) in s poskusi reprodukcije za iskanje komične tehnike in luščenje različnih gradnikov. Intervjuji z ustvarjalci. Analize knjig, teorij. Serija skic, ki niso usmerjene v končni izdelek, ampak v čiščenje tehnike in grajenje védenja o komediji.
Kako?
Poskusil bi ustvariti virtualno platformo, torej s projektom ves čas komunicirati na spletu in namesto ustvarjanja končne predstave graditi redno javljanje z laboratorijskega dela, za gradnjo skupnosti s podobnim interesom in potencialnega občinstva. Vsaka skica je svoj mali projekt. Poleg teh se občasni dogodki (dva, trije) uporabijo za komunikacijo z občinstvom in strokovno javnostjo tudi v živo, hkrati pa bi bili neke vrste predstavitev dela in odpiranje debat.
Kdaj?
Že od danes.

Spremljajte nas v živo.

Nik Škrlec

Zapri