Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno - družbeno

O Pomoni z Alistairjem McDowllom

V četrtek, 10. novembra, ob 17.00 bomo v Mali Drami gostili mladega britanskega dramatika Alistairja McDowlla, avtorja drame Pomona, ki jo bo režiser Jaša Koceli premierno postavil na oder Male Drame v petek, 11. novembra. Pomona, iz leta 2014 se dogaja v podzemlju, na temni margini družbe. Mitično nadrealno vizijo družbe izpisuje Alistair McDowall v žanru trilerja. Avtor se poigrava z idejo, da sredi mest, v danem primeru Manchestra, obstajajo skrivni svetovi – to je pogosta znanstvenofantastična tematika, ki pa jo McDowall razvija z vpeljavo igre vlog na podlagi srhljivih zgodb ameriškega avtorja H. P. Lovecrafta (1890–1937), znanega tudi kot »oče sodobne srhljivke«.

Z Alistairjem McDowllom se bodo o njegovih dramah in njihovem uprizarjanju pogovarjali režiser Jaša Koceli, dramaturginja Eva Kraševec in drugi ustvarjalci in ustvarjalke uprizoritve Pomona, svoje izkušnje in razmišljanja pa nam bodo predstavili tudi igralci in igralke.

Vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Klub, Kluba Najst in Kluba Hamlet so brezplačne). Njihovo število je omejeno, zato priporočamo, da jih rezervirate.

Zapri