Dostopnost
Search
Close this search box.

Literarno potovanje z Beletrino

O Času nesmrtnosti z Alojzom Ihanom

Vabimo vas na januarsko Literarno potovanje z Beletrino z Alojzom Ihanom ob izidu njegove nove knjige Čas nesmrtnosti. Pridružite se nam v torek, 17. januarja, ob 17.00 v Drama Kavarni.

Alojz Ihan je zdravnik, specialist klinične mikrobiologije in redni profesor mikrobiologije in imunologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Poleg strokovnega, pedagoškega in znanstvenoraziskovalnega dela v medicini se posveča tudi književnosti: je pesnik, pisatelj, predvsem pa pronicljiv esejist in avtor publicističnih člankov in kolumn. Njegova nova knjiga esejev Čas nesmrtnosti (Beletrinina zbirka Koda, 2016) se ukvarja z vprašanji nesmrtnosti, oziroma natančneje, človekove želje, da z novimi tehnologijami zamrzovanja posega v ustroj človeškega življenja in umiranja. Ta okvir postavlja povsem nov horizont pričakovanja in človekove percepcije časa, ki ima svoje ekonomske, simbolne, pravne in etične posledice. Izjemno zanimivo in aktualno branje.

Avtor bo knjigo in njeno temo predstavil v pogovoru s publicistko Manco Košir. Odlomke iz knjige bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Zvone Hribar.

Vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame: stanejo 2 €, za člane Drama Kluba, Kluba Najst in Kluba Hamlet so brezplačne. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

Zapri