Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Akustika

Noctiferia

Po dveh desetletjih obstoja, v časih, ko se zdi, da so vsi glasbeni žanri že odkriti, so se vodilni domači metalci lani spopadli še z akustičnim izzivom in konec leta izdali šesti album Transnatura, s katerim rušijo žanrske okvirje, raziskujejo in povezujejo raznolikost v ustvarjalnosti ter utrjujejo svoj status na domačih in tujih glasbenih tleh.

Transnatura je akustični podvig Noctiferie, ki je na povabilo Jureta Longyke v oddajo Izštekani na Valu 202 pred dobrim letom konkretno zagrizla v izziv in prearanžirala izbrane skladbe zadnjih treh albumov v gypsy, swing, etno, balkan … K izvedbi je povabila številne goste – trobilno sekcijo (Jaka Birsa in Gašper Selko), godalni kvartet (Simbolični orkester), vokalistki (Irena Tomažin in Sara Jeremič) … Album je zvokovno obdelal Janez Križaj, izšel pa je pri založbi Nika Records konec minulega leta. Transnatura ponuja samosvoj, žanrsko raznolik in atmosferičen glasbeni izlet. Projekt vsekakor diši po vinilu – dvojni LP Transnatura pričakujemo na dan koncerta, 26. marca.

Z velikim koncertom v Drami zaznamuje skupina, ki jo sestavljajo Gianni Poposki, Igor Nardin, Uroš Lipovec, Mathias Gergeta, Roman Fileš in Damjan Tomoski, tudi dvajsetletnico delovanja.

Zapri