Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Akustika

Mascara Quartet

Polona Udovič Furlan (glas, violina), Timi Krajnc (kitara), Vojko Vešligaj (kitara), Mitja Režman (baskitara) so akademsko izobraženi glasbeniki, vidni ustvarjalci v domačem in širšem umetniškem prostoru. Mascara je odsev izkušenj in širokega umevanja glasbe, umetniška pot in predano delo glasbenikov pa prepleteno s številnimi posamezniki, komornimi skupinami, orkestri, ansambli, koncertnimi dvoranami in festivali širom po svetu.

Njihova glasba polnokrvno, neposredno in zgoščeno pretaka hrepenenja, ujeta med ulicami Montevidea, Buenos Airesa, Lizbone … med bordeli in milongami … med radostjo in bolečino … med trgovci, mornarji in afriškimi priseljenci … To je glasba, ki igra ponoči, ki prihaja z luno in umira s soncem.

Glasbenike povezuje križišče zgodovine, na katerem se vsako noč srečujejo tisti, ki so, in oni, ki jih na videz ni več. Tam na vogalu stoji kafe Mascara, in če prideš bliže, slišiš Marizo, Dulce Pontes, Ástorja Piazzollo, Amalio Rodrigues in mnoge druge … tiste, ki so ubežali sili težnosti salonskega parketa in zaščitili srca pred bliščem klišejev.

Close