Dostopnost
Search
Close this search box.

Ljubezen

Bralna uprizoritev besedil udeležencev natečaja Najst

Na letošnji natečaj v okviru Mlade Drame in kluba Najst se je odzvalo 11 mladih dramatičark in dramatikov. Šest smo jih povabili k sodelovanju na delavnicah dramskega pisanja pod mentorskim vodstvom dramaturginje Simone Hamer, lektorice Tatjane Stanič, gledališke pedagoginje Špele Šinigoj in dramske igralke Barbare Žefran.

Natečaj na temo »Ljubezen« je odkril raznolika razmišljanja pišočih, ki namesto klišejskih situacij in šablonskih obrazcev romantične ljubezni žarčijo pristnost in radovednost. Najstnice in najstniki so temo največkrat raziskovali v kontekstu prvih simpatij in zaljubljenosti ter prijateljskih odnosov, z dobrodošlimi vpeljavami istospolne ljubezni, ljubezni med sorojenci in starši in vpliva družbenih omrežij ter popularne kulture na ljubezen.

Avtorice izbranih besedil: Doroteja Drevenšek, Tia Iljaš, Rozalija Lia Muršec, Ema Šiška, Maja Šoba in Dominika Tekavc so na delavnicah poglobile razumevanje zakonitosti dramskega ustvarjanja in rabe jezika v gledališču. Ko so svoja besedila izpilile, se je lotil dela režiser Luka Marcen, ki je pripravil zanimiv kolaž prizorov, ki na različne načine tematizirajo ljubezen in nam približajo pogled avtoric na kompleksnost odnosov med mladimi v današnjem svetu.

Zapri