Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno

Literarni pogovorni večer ob premieri uprizoritve Ana Karenina

V sredo, 6. januarja, bo na velikem odru SNG Drama Ljubljana premiera uprizoritve Ana Karenina. V sodelovanju s Filoslavom, društvom študentov slavistike na ljubljanski filozofski fakulteti, bomo ob tej priložnosti po predstavi dva dni pozneje pripravili pogovor z režiserjem Dušanom Jovanovićem, drugimi ustvarjalci uprizoritve in dr. Miho Javornikom, rednim profesorjem na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Glede na to, da je roman Ana Karenina snov letošnje mature, se bomo v pogovoru dotaknili tudi mesta, ki ga ima roman v Tolstojevem opusu, psihologije naslovne junakinje in seveda prenosa romana na odrske deske. Pogovor bo vodila dramaturginja Darja Dominkuš.

Miha Javornik je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomiral iz slovenščine in ruščine in doktoriral s tezo Mitologizacija v ruskem pripovedništvu dvajsetega stoletja. Od leta 1994 je docent za novejšo rusko literaturo na Oddelku za slovanske jezike in književnosti.

Dušan Jovanovič – režiser, dramatik, esejist. Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani je študiral angleščino in francoščino in v začetku šestdesetih let diplomiral, nato pa študiral režijo na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Bil je med ustanovitelji Gledališča Pupilije Ferkeverk in Eksperimentalnega gledališča Glej in umetniški vodja Slovenskega mladinskega gledališča. Leta 1989 je postal docent na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo in tam predaval režijo.

Pogovor bo v petek, 8. januarja, ob 20.30 na Velikem odru SNG Drama Ljubljana. Vstopnice zanj dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za obiskovalce predhodne predstave in za člane Drama Kluba so brezplačne).

FB2_IMG_1449827926725-1

Zapri