Dostopnost
Search
Close this search box.

Literarno potovanje z Beletrino

Graditi ali pisati; živeti ali sanjariti?

Pogovor z Ivom Svetino ob izidu njegove pesniške zbirke Oče, tvoje oči gorijo

Ivo Svetina je pesnik, dramatik, esejist, prevajalec in sedanji predsednik Društva slovenskih pisateljev. Izdal je 30 pesniških zbirk in napisal več gledaliških iger, pravljic ter esejev o poeziji in gledališču oziroma dramatiki. Med drugim je prevedel mite južnoameriških Indijancev, Tibetansko knjigo mrtvih in Tri tibetanske misterije. Nedavno je izšla njegova nova pesniška zbirka Oče, tvoje oči gorijo, v kateri se v petinšestdesetih pesmih s homogeno in kompaktno lirično strukturo sooča z identifikacijo in prepoznavanjem očeta po imenu, figuri in vlogi v sebi samem. V slogu Svetinove poetike gre za pesniški dialog tako z okruški sumerskega epa Enuma eliš in drugimi mitskimi referencami kot tudi z zgodovinskimi in sedanjimi katastrofami zahodne civilizacije, ki se zrcalijo na kulisi osebne biografije.

Z avtorjem se bo pogovarjala piska spremne besede h knjigi Tanja Petrič. Odlomke iz knjige bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Vojko Zidar. Pridružite se nam v torek, 5. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni.

Vstopnice za pogovor dobite pri blagajni Drame: stanejo 2 €, za člane klubov Najst in Hamlet so brezplačne. Število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

Zapri