Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Akustika

Damir Avdić

Februarja bo na levem odru odmevala glasna kritika glasbenika Damirja Avdića, ki v svojih besedilih brez zadržkov odseva aktualne družbenopolitične razmere. Sprehod skozi glasbenikovo dosedanje ustvarjanje vzbudi v poslušalcu jugonostalgijo, ki pa se v zadnjih letih razširi na kritiko izven držav bivše Juge – to predstavi Avdić na najnovejšem albumu Amerika.

Damir Avdić, rojen v Tuzli leta 1964, je vsestranski umetnik in izjemen ustvarjalec. Njegov bogati opus je preplet proze, poezije in glasbe. Avdić je avtor štirih romanov – Na krvi ćuprija (2005), Enter Džehenem (2009), Tiket za revoluciju (2012), Ne želim da pobjedim (2014) – in pesniške zbirke Kuda sestro. Prvi glasbeni album Od trnja i žaoka je izdal leta 2004, temu pa jih je sledilo še šest – štiri leta pozneje Mrtvi su mrtvi, leta 2010 Život je raj, leta 2012 Mein kapital, leto pozneje Human Reich in Manjina in lani Amerika, skupaj z romanom Rodeo.

Kot ustvarjalec glasbenih vsebin za gledališče in film je prejel najvišja priznanja in nagrade. Lani je dobil na 20. Slovenskem filmskem festivalu v Portorožu vesno za glasbo v filmih Ivan in Družinica, za tisto v uprizoritvi ljubljanske Drame Antigona pa na 52. Festivalu Borštnikovo srečanje v Mariboru Borštnikovo nagrado.

Damir Avdić, znanec našega velikega odra, se nam bo s svojim energičnim nastopom predstavil v nedeljo, 11. februarja, ob 19.00.

Zapri