Dostopnost
Search
Close this search box.

V sredo, 13. oktobra, ob 18.00 bomo v Drama Kavarni z bralno uprizoritvijo igre Voranc Daneta Zajca v režiji in dramaturgiji Eve Kraševec pospremili izid še zadnje zvočne drame v ciklu zvočnih dram Daneta Zajca.

Celotno igro, katere prvi del bo kmalu izšel v Dramini zvočni knjižnici, so v studiu Drame prebrali in posneli Uroš Fürst, Petra Govc, Benjamin Krnetić, Valter Dragan, Janez Škof, Maja Sever, Matija Rozman, Saša Mihelčič in Mia Skrbinac. Oblikovalka govorne podobe je bila Tatjana Stanič, snemalec Sebastian Chandler Črnigoj, montažer in avtor glasbe Jurij Alič in asistentka režiserke Špela Šinigoj. Vstopnice za bralno uprizoritev v živo so v prodaji na drama.kupikarto.si in pri blagajni Drame.

Prva sezona programske platforme Zvočne drame, v kateri smo se posvečali dramatiki Daneta Zajca, je zaživela v sezoni 2020/21 z uprizoritvijo Zajčevih dram Otroka reke in KáleválaStudijski posnetki zvočnih dram so brezplačno dostopni v zvočni knjižnici. Zvočni drami Otroka reke in Kálevála, obe predstavljeni v šestih delih, je do zdaj skupaj poslušalo več kot 1200 poslušalcev.

Projekt snemanja zvočnih dram v interpretaciji odličnih igralk in igralcev dramskega ansambla sponzorsko podpira Nova Ljubljanska banka in s tem omogoča brezplačno dostopnost posnetkov vsem ljubiteljem kulture.

 

 

 

Zapri