Dostopnost
Search
Close this search box.

Gospa Vesna Jurca Tadel je bila imenovana za ravnateljico SNG Drama Ljubljana za obdobje od 1. maja 2022 do 30. aprila 2027. Ob nastopu mandata je zapisala:

Vodenje osrednje slovenske gledališke hiše prevzemam v času, ki je sicer še vedno poln negotovosti, a vendar vzbuja upanje na boljšo prihodnost. Zato smo se odločili, da se bomo prihajajoče sezone lotili s kančkom optimizma. Čeprav zoprni virus verjetno še ni dokončno zapustil svetovnega prizorišča, bomo vrata Drame končno spet odprli na stežaj.

Po dveh letih okrnjenih možnosti in le redkih priložnosti za polnovreden stik med odrom in občinstvom bomo spet vzpostavili tak abonmajski sistem kot prej, še več: za vas smo znotraj naše ustaljene abonmajske ponudbe pripravili nekaj zanimivih in privlačnih novosti.

Tudi sicer se s programom v sezoni 2022/23 poskušamo otresti nekaterih omejitev, ki so se v zadnjih dveh letih prikradle v naše delovanje: na odru lahko ponovno načrtujemo uprizoritve, v katerih nastopa večje število članov igralskega ansambla, ponovno oziroma na novo so obujene produkcijske vezi s tujino.

Želimo, da bi tudi gledalci začutili tako olajšanje in veselje, kot smo ga mi, ko se vsaj z enega vidika zdi, da se življenje vrača v normalo. Seveda sta nas ti dve leti negotovosti in pomanjkanja polnega živega stika na nek način zaznamovali, a vendar upamo, da smo skupaj pripravljeni na nove izzive, nove premisleke, nova čustva, ki jih vsakič znova ponuja druženje ob gledališki predstavi.

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na poti k obujanju edinstvenega občutka skupnosti, ki ga nudi živ stik igralca z gledalcem. Vabimo vas, da se skupaj z nami zamislite ob temah, ki vam jih ponujamo, da skupaj z nami prihajate do novih spoznanj in raziskujete vznemirljive globine človekovega delovanja, rezoniranja in čustvovanja nekoč in danes. Da skupaj z nami v temi gledališke dvorane ob vsaki predstavi znova stopite v dialog s časom, ki ga živimo, in do njega zavzamete stališče.

Upamo, da se boste na pot tega skupnega raziskovanja podali polni pričakovanj in zaupanja v neponovljivo čarobnost in zavezujočnost gledališkega doživetja.

»Gledališče je umetniška oblika človeške izkušnje«, je v letošnji poslanici ob svetovnem dnevu gledališča zapisal svetovno znani režiser Peter Sellars.

Vabljeni, da jo delite z nami!

Zapri