Dostopnost
Search
Close this search box.

V SNG Drama Ljubljana bomo v četrtek, 23. septembra, ob 20.00 obeležili že 50. ponovitev krstne uprizoritve odrske izpovedi Polone Vetrih Ne pozabite na rože v režiji Ivane Djilas, v kateri priznana in priljubljena slovenska gledališka umetnica, dolgoletna članica igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana, odkrito spregovori o svoji igralski poti in se ob tem dotakne tudi minevanja igralskega poklica in življenja.

Ob tej slavnostni priložnosti smo se v Drami odločili za prav posebno gesto: gledalke in gledalce, ki se bodo 23. septembra želeli udeležiti predstave v Mali Drami, vabimo, da s seboj prinesejo lončnico in jo pri blagajni Drame* zamenjajo za vstopnico. Ogled predstave pa bo mogoč tudi z nakupom vstopnic. Po slavnostni 50. ponovitvi bo uprizoritev na sporedu še 20. oktobra v Mali Drami.

V avtobiografski odrski izpovedi Ne pozabite na rože igralka Polona Vetrih pripoveduje o svoji poklicni in življenjski poti, hkrati pa preizprašuje mehanizme, ki jim je podrejen gledališki svet, in vlogo posamičnega igralca znotraj tega kolesja, v katerem se ni vedno lahko znajti. Njena izpoved je neposredna, podana na način, ki briše meje med Polono igralko, ki v trenutku stika z odrom postane »nekdo drug«, in Polono, ki brez rezerv in onkraj gledališko oblikovanih identitet razmišlja o svojih življenjskih odločitvah in poteh. Oder in življenje se zlijeta drug v drugega, igralka igra naprej. Krstno uprizoritev je režirala Ivana Djilas. Avtorica songov in dramaturginja je Ana Duša, scenografinja Sara Slivnik, kostumografinja Jelena Proković, skladatelj Boštjan Gombač in lektorica Tatjana Stanič. Ob Poloni Vetrih v uprizoritvi nastopa violončelistka Lara Bešić.

 

*Vaše lončnice sprejemamo pri blagajni Drame vsak delavnik od 14.00 do 20.00, ob sobotah od 18.00 do 20.00 in uro pred predstavo ali drugim dogodkom.

Zapri