Dostopnost
Search
Close this search box.

Avtorska ekipa uprizoritve Pasji sin, ki nastaja v Drami v režiji svetovno priznanega režiserja Árpáda Schillinga, vabi statiste vseh starosti k sodelovanju pri snemanju video posnetka za uprizoritev (ne glede na izkušnje pred kamero).

Krstna uprizoritev satirične drame Pasji sin avtorjev Árpáda Schillinga in Éve Zabezsinszkij, ki jo bomo premierno predstavili 1. oktobra na Velikem odru SNG Drama Ljubljana, uporablja številna vizualna odrska sredstva, med njimi tudi video, ki niha med abstraktnim in dokumentarnim materialom. V okviru ustvarjalnega procesa tako načrtujemo tudi video snemanje skupinskega prizora s protestom zoper izkoriščanje delavcev v neimenovani korporaciji. Protest, ki v okviru uprizoritve ne bo umeščen v lokalne politične diskurze, ni usmerjen zoper posamezno ideologijo, ampak izpostavlja družbeni problem izkoriščanja najšibkejših in njihovih pravic.

Snemanje se bo odvilo  v soboto, 10. septembra, od 10.00 do 13.00 na naslovu Aškerčeva 5 (nekdanja Fakulteta za kemijo, za novo zgradbo Akademije za radio film in televizijo).

Vse zainteresirane vabimo, da sodelovanje na snemanju potrdite najpozneje do 9. septembra do 14.00 na naslov pasjisin2022@gmail.com.
Vsem sodelujočim se bomo v Drami zahvalili z dvema vstopnicama za eno od ponovitev predstave Pasji sin in 20-odstotnim popustom pri vpisu abonmaja v sezoni 2022/23.

Zapri