Dostopnost
Search
Close this search box.

Drama Festival, ki je bil načrtovan maja 2020, smo bili primoran zaradi izbruha pandemije novega koronavirusa sprva prestaviti na leto 2021, nato pa letos zaradi njene vztrajnosti ponovno odložiti še za eno leto, predvidoma na maj 2022.

Eden od pomembnih sopotnikov in rednih gostov Drama Festivala so bile tudi uprizoritve lani junija preminulega gledališkega režiserja Igorja Vuka Torbice. V okviru festivala smo na velikem odru Drame imeli priložnost videti tri izjemne uprizoritve, ki so nastale v njegovi režiji: v izvedbi Zagrebškega gledališča mladih Tollerjevega Hinkemanna (Drama Festival 2016) in Shakespearjevega Tita Andronika (Drama Festival 2018) ter Tolstojevo igro Moč teme v izvedbi beograjskega Narodnega gledališča, ki je maja 2019 na šestem Drama Festivalu prejela prvič podeljeno nagrado Jerneja Šugmana. Ob skorajšnji prvi obletnici mnogo prezgodnjega slovesa se bomo režiserju Igorju Vuku Torbici poklonili s spletno premiero arhivskega posnetka uprizoritve, ki jo je v sezoni 2018/19 režiral na velikem odru Drame in s katero se je njenemu igralskemu ansamblu pridružila Maruša Majer.

Posnetek Emilie Galotti si bo mogoče ogledati v sredo, 26. maja, ob 20.00 v okviru platforme Drama od doma na YouTube kanalu SNG Drama Ljubljana.

Zapri