Dostopnost
Search
Close this search box.

Aboud Saeed, Lebensgroßer Newsticker

Skodelica literature v nemščini

Na decembrski Skodelici literature v nemščini se bosta Uroš Prah, pesnik, soustanovitelj in glavni urednik paraliterarne revije Idiot ter programski direktor Mednarodnega festivala literarnih praks v razvoju Literodrom, in Urban Šrimpf, doktorand prevodoslovja na Filozofski fakulteti UL pogovarjala o delu Lebensgroßer Newsticker Abouda Saeeda, ki bo v okviru festivala Literodrom januarja 2016 nastopil v Ljubljani.

O delu: Lebensgroßer Newsticker je zbirka avtobiografskih, napetih, poetičnih besedil o Siriji – deželi, ki ne obstaja več. Aboud Saeed v njih pripoveduje zgodbe o svojem otroštvu v severni Siriji, šolanju v času režima stranke Baath, delu v Libanonu, začetku vojne, begu v Turčijo in prihodu v Nemčijo. Anekdote iz vsakdana se izmenjujejo z odprto formo, ki spominja na njegove objave na Facebooku, oblikovno svobodna ritmična besedila – gre za eksperimentalno mešanico proze, zgodb, pripovedi in »delirija« (kot mu pravi avtor sam).

Pogovor, ki ga organizira Goethe-Institut Ljubljana, bo v četrtek, 17. decembra, ob 17.30 v Drama Kavarni in bo potekal v nemškem jeziku. Vstop prost.

Zapri