Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno

Predstavitev knjige Aleša Štegra Odpusti

Piše se leto 2012. V srcu teme štajerske prestolnice Maribor hobotnica trinajstih posvečenih obvladuje mesto. Sredi bizarnih peripetij okrog Evropske prestolnice kulture in karnevalske evforije se Adam Bely in Rosa Portero podata po sledeh zloveščega združenja z enim samim namenom: odgnati njegove podanike s tega sveta in osvoboditi njihove duše. V galeriji likov srečamo številne mariborske veljake in seveda avtorja samega, ki so vsak na svoji strani ujeti v napeto reševanje uganke. Spopad med silami dobrega in zla pa je v tej metafi zični kriminalki obenem metafora za neko bolj splošno in pretresljivo sporočilo. Na videz mimogrede, a ne brez humorja in dobršne mere samoironije, nam avtor nastavlja ogledalo grozot, katerih dediči in sokrivci smo. Želite odpustiti? Želite, da vam bo odpuščeno?

Aleš Šteger, pesnik, pisatelj, prevajalec in kritik, se bo o svojem romanu pogovarjal z Nino Zagoričnik, odlomke iz knjige pa bo interpretirala dramska igralka, članica ansambla SNG Drama Ljubljana Saša Mihelčič.

Pridružite se nam v torek, 24. marca, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata SNG Drama Ljubljana in Beletrina, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne.

Zapri