Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno:

Panoramski sprehod z Dušanom Šarotarjem

Dušan Šarotar je pisatelj in pesnik, avtor številnih scenarijev za dokumentarne in igrane filme, piše za otroke, z razstavo cikla Duše pa se je predstavil še kot fotograf. S fotografijami nadgrajuje tudi svoj novi roman Panorama, v katerem pisatelj, nemara avtorjev alter ego, išče mir in navdih za pisanje na počasnem potovanju po deževni in megleni irski obali, od tam odpotuje v Belgijo in preko Ljubljane v Sarajevo; predvsem pa ga pot vodi vedno globlje v pokrajine njegove lastne notranjosti. Zgodbo pripoveduje več avtentičnih pripovedovalcev, ki morda niso tako zelo fiktivni, v novem romanu pa se bo lahko prepoznal marsikdo, ki tako ali drugače sodi v mozaik slovenske in evropske literarne scene.

Pogovor z avtorjem bo moderiral urednik zbirke Beletrina Mitja Čander, odlomke iz knjige bo interpretiral upokojeni član igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Brane Grubar.

Pridružite se nam v torek, 10. februarja, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata SNG Drama Ljubljana in Beletrina, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).

Zapri