Dostopnost
Search
Close this search box.

Odprtje razstave Aleša Horvata Premiera

 

Aleš Horvat (r. 1973), diplomiral na AGRFT in študiral filozofijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Po desetih letih intenzivnega likovnega ustvarjanja je Premiera njegova prva razstava.

Odprtje bodo pospremile interpretacije Horvatovih pesmi, nastalih med leti 1994 in 2004. Pesmi bodo interpretirali Iva Babić, Maruša Majer, Nina Valič, Tina Vrbnjak in Primož Pirnat. Kustosinji razstave sta Lejla Kruško in Eneja Urnaut.

»Strukture so hipnotično čutenje okolja, ko skrivnost ustvari željo novega sveta. Čutila se ohrabrijo in zaznavajo novo estetsko poanto. Gre za doživljaj razmerja po svoje, neko odsotnost. Bližina prepoznavnih materialov je tako zapeljiva, da nas sili v odnose. V tišino, ki jo poskušam likovno upodobiti v smislu simbolnih abstrakcij – liričnih razmišljanj. Zanimajo me minimalistične velikanske podrobnosti. So porog birokraciji, ki se je bojim, in bi želel – paradoksalno – da bi bila lahko birokrativna samo še umetnost. A ne dlakocepske narave, temveč bistveno pomembna za počutje, samozavest in idejnost nekega individuuma – nesramna umetnost.«

Odprto od 4. aprila do 31. maja v Šugmanovem salonu vsak dan uro pred predstavo.

 

Zapri