Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno:

Literarni večer s Tonetom Partljičem

V torek, 18. novembra, bomo ob 17.00 v Drama Kavarni predstavili roman Toneta Partljiča Sebastjan in most, ki je izšel v začetku novembra pri založbi Beletrina.

Tone Partljič (1940) je eden osrednjih slovenskih pisateljev, dramatikov in scenaristov. Pisati je začel v 60. letih minulega stoletja in ustvaril bogat opus romanov, kratkih zgodb, črtic, novel in dramskih besedil. Prejel je nagrado Prešernovega sklada, Levstikovo in Grumovo nagrado ter Glazerjevo nagrado mesta Maribor. Lahko bi pomislili, da je avtorja spodbudilo k pisanju romana Sebastjan in most (Beletrina, 2014) dejstvo, da je najbolj znani in najzanimivejši mariborski Stari (Glavni) most dočakal svojo stoletnico, a to bi bil le del resnice, saj je roman spretno prepletena pripoved o intimni življenjski zgodbi graditelja mostu Sebastjana Gorjupa in dogodkih, ki so zaznamovali prvo polovico 20. stoletja.

Pogovor z avtorjem bo moderirala avtorica spremne besede Petra Vidali, odlomke iz romana pa bo interpretiral Janez Škof, član ansambla Drame.

Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata SNG Drama Ljubljana in Beletrina, stanejo 2 €, kupite jih lahko pri blagajni Drame. Za člane Drama Kluba je udeležba brezplačna.

Zapri