Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno

Janko Kos o Ideologih in oporečnikih

Po nadvse uspešni predstavitvi prve knjige Janka Kosa v okviru dogodkov Družabno in družbeno v Drama Kavarni se avtor vrača s svojo drugo knjigo, ki jo bo predstavil v pogovoru z Tonetom Smolejem.

Ideologi in oporečniki so drugi del avtobiografskih zapisov Janka Kosa, nadaljevanje knjige Umetniki in meščani. V Ideologih in oporečnikih opisuje avtor čas razgibanega dogajanja na področju publicistične dejavnosti, tako tudi nastanek revije Beseda, njeno delovanje in ukinitev v letu 1957. Avtor opredeli konec izhajanja omenjene revije kot začetek boja med oporečniki in ideologi ter to podrobno analizira tudi ob predstavitvi nadaljnjega razvoja oporečniške publicistike ob Reviji 57 in predvsem ob Perspektivah. Janko Kos kot eden izmed predstavnikov »kritične generacije« oriše tudi širše politično dogajanje okrog aretacij Jožeta Pučnika in podrobneje pojasnjuje njegovo vlogo med sodobniki. Odlomke iz knjige bo interpretiral član ansambla SNG Drama Ljubljana Zvone Hribar.

Pridružite se nam v četrtek, 22. oktobra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata SNG Drama Ljubljana in Beletrina, dobite pri blagajni Drame (stanejo 2 €, za člane Drama Kluba so brezplačne).

Zapri