Dostopnost
Search
Close this search box.

Družabno in družbeno:

Glasbeni nastop in pogovor o knjigi Bratka Bibiča Harmonika za butalce

Harmonika je eno od po svetu najbolj razširjenih in priljubljenih glasbil, v novejšem času se je udomačila v malodane vseh glasbenih zvrsteh. Skupaj z nekaterimi zvrstmi ljudske, predvsem pa t. i. narodnozabavne glasbe je harmonika postala tudi pomemben simbol, s katerim se pasivno ali aktivno, pozitivno ali negativno identificira dobršen del slovenskega občestva vseh generacij. Podobno vlogo je harmonika igrala in še vedno igra tudi v drugih kulturah in družbah. Bratko Bibič v svoji knjigi Harmonika za butalce, kot bi sledil načelu »sledi denarju« (če hočeš najti storilca), sledi harmoniki (ker tako najde storilce) po labirintih spreminjajočih se družbenih, kulturnih, umetnostnih in glasbenih razmer, katerih sopotnik in soustvarjalec so tudi raznolike zgodovinske in zdajšnje glasbene in harmonikarske prakse. Na harmoniko namreč velikokrat naletiš prav tam, kjer jo najmanj pričakuješ.

Na harmoniko bomo naleteli tudi v Drama Kavarni, saj bo Bratko Bibič poskrbel za glasbeni nastop presenečenja. O knjigi se bo z avtorjem pogovarjal Boštjan Narat.

Pridružite se nam v sredo, 17. decembra, ob 17.00 v Drama Kavarni. Vstopnice za pogovor, ki ga organizirata SNG Drama Ljubljana in Beletrina, stanejo 2 € (za člane Drama Kluba so brezplačne) in so na voljo pri blagajni Drame.

Zapri