Dostopnost
Search
Close this search box.

ARS IN DRAMA

Cvetje v jeseni. Poklon Urbanu Kodru

V sodelovanju Programa Ars Radia Slovenija in SNG Drama Ljubljana je v sezoni 2022/23 nastal nov glasbeno-gledališki projekt Ars in Drama, ki ponuja večere vrhunskega jazza, šansonov in glasbe, tako ali drugače povezane z gledališčem.

Drugi koncert cikla Ars in Drama z naslovom Cvetje v jeseni – poklon Urbanu Kodru bo v nedeljo, 20. novembra, ob 20.00 na Velikem odru ljubljanske Drame.

Urban Koder (1928‒2019) sodi med velikane slovenske glasbe – kot jazzovski trobentač, skladatelj in dirigent. Širše občinstvo ga verjetno najbolj pozna kot avtorja glasbe za slovenski celovečerni film Cvetje v jeseni režiserja in scenarista Matjaža Klopčiča, čeprav je med drugim ustvaril tudi celo vrsto izvrstnih šansonov in glasbo za veliko gledaliških uprizoritev in filmov. Bil je tudi ustanovitelj legendarnega Ljubljanskega jazz ansambla, njegovo trobento lahko slišimo vsak večer v avizu oddaje Radia Slovenija Lahko noč otroci.

Na koncertu pod umetniškim vodstvom maestra Žareta Prinčiča se bodo Urbanu Kodru poklonili odlični interpreti šansona in gledališke glasbe, igralci in pevci. Nuška Drašček ter člani igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Silva Čušin, Saša Tabaković in Jurij Zrnec bodo ob spremljavi vrhunskega festivalskega ansambla, ki ga sestavljajo Primož Fleischman (saksofon), Vid Žgajner (pozavna), Nejc Škofic (klaviature), Jošt Lampret (bas) in Aleš Rendla (bobni), izvedli koncert šansonov Urbana Kodra, nastalih po besedilih pesnikov Janeza Menarta, Ervina Fritza, Milana Jesiha, Frana Milčinskega Ježka, Andreja Rozmana Roze, Jure Soyferja in Bertolta Brechta.

Vstopnice za koncert Cvetje v jeseni so že v prodaji na naslovu drama.kupikarto.si in pri blagajni SNG Drama Ljubljana. Obiskovalce prosimo za prihod v dvorano do 19.45.

Iz medijev

Prikaži vseSkrij
Zapri