Dobrodelni koncert

Zimsko popotovanje / Kralji ulice

Le kam bi se zatekel,
pod krov kdo vzel bi me?
Še kdo iz jeze neke
nagnal bi nadme pse. - W. Müller

  Nastopajoči:
  Darko Vidic – baritonist
  Nejc Lavrenčič – pianist
  Klemen Janežič – recitacija
  Gledališka skupina Kralji ulice – recitacija

  Režija Jana Peršuh

  Glasbeno-literarni večer Zimsko popotovanje / Kralji ulice je interdisciplinarna zmes recitala samospevov, elementov dramske predstave in literarnega večera. Temelji na izboru Schubertovih samospevov iz cikla Die Winterreise – Zimsko popotovanje (na besedila W. Müllerja v prevodu Pavla Oblaka) in zgodb slovenskih brezdomcev – članov društva Kralji ulice.

  Tematika se dotika brezdomstva, bega, potovanja, iskanja novega »doma«, osebnih stisk in odločitev posameznika, ki so mu odvzeti dom, družina, prijatelji, ljubezen in dostojanstvo. Projekt črpa snov iz že obstoječe samospevske literature in iz izbrane poezije, proze in anekdot kraljev ulice, ki bodo tudi sami vključeni v izvedbo dogodka. Poleg pevca in pianista bo nastopilo do pet avtorjev – kraljev ulice. Namen projekta je ojačati njihov glas, izpostaviti njihovo umetniško delovanje, soočiti gledalce s temami socialne ogroženosti, s stereotipi, stigmami in, osebno, s posamezniki z ulice, ki bodo pomešani med občinstvo.

  Četrtek, 30. januarja, ob 20.00 v Drama Kavarni.

  Na sporedu

  • jan
   30
   Drama Kavarna
   Prost vstop

   2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov