Vilenica gostuje v Ljubljani

Silvia Brè, Maria Grazia Calandrone in Claudio Damiani (Italija)

34. Mednarodni literarni festival Vilenica

    V torek, 10. septembra, ob 19.00 vas vabimo na portretni večer z italijanskimi avtorji, ki ga v Šugmanovem salonu gosti 34. Mednarodni literarni festival Vilenica.

    Festival je letos umestil v središče literarno pokrajino sosednje, a v mnogočem še neodkrite dežele. Pogovor avtorjev z Luko Novakom bo osvetlil tudi izid letošnje knjige v zbirki Antologije Vilenice – antologije sodobne italijanske poezije Un filo di seta, ki sta jo uredila Franco Buffoni in Veronika Simoniti. Po dolgih letih antologijske praznine je to spet most do mlajših pesniških generacij. Silvia Brè, Maria Grazia Calandrone in Claudio Damiani prinašajo zgodbe: prva pesnica tudi izkušnjo prevajanja poezije Emily Dickinson, druga prizore dela v kulturni redakciji RAI 3 in pesniških delavnic v osnovnih šolah, zaporih in psihiatričnih ustanovah, Claudio Diamiani pa piše poezijo z navdihom antičnih latinskih pesnikov in italijanske renesanse.

    Brezplačne vstopnice dobite pri blagajni Drame. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.
    Spletna stran: www.vilenica.si

    2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov