Improliga: Finale 25. sezone

Gostuje Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO

  Moderator Juš Milčinski
  Glasbenika Vid Terzer, Urh Mlakar
  Oblikovalec in oblikovalka svetlobe in zvoka Luka Seliškar, Veronika Hana Grubič
  Delegatka Mistral Majer
  Vodji programa Mistral Majer, Tim Kern
  Producent Društvo za kulturo in izobraževanje Impro

  Improvizatorke in improvizatorji:
  Olivija Grafenauer
  Timotej Turk Dermastia
  Jošt Cafuta Maček
  Maja Trampuš
  Jošt Jesenovec
  Petra Ajdovec
  Eva Kern Nanut
  Tim Kern
  Jan Hrušovar
  Sašo Weilgoni – Miš
  Peter Frankl
  Dino Kapetanović

  Impro liga je program, ki že 25 let poteka kot državno tekmovanje gledaliških improskupin in ki še danes ostaja temeljni program improvizacijskega gledališča pri nas. Impro liga je tudi stičišče vseh slovenskih improvizatorjev in improvizatork, ki so od začetka 90. let našli izraz v tej uprizoritveni zvrsti.
  V letošnji jubilejni sezoni se 8 ekip in okoli 85 improvizatorjev in improvizatork z različnih koncev Slovenije v športnem duhu bori za naziv najboljših. V vsaki predstavi navdušujejo s spontanostjo, izvirnostjo, kolektivnim ustvarjanjem in preseganjem mej domišljije v prizorih, za katere podaja predloge občinstvo. Gledalci in gledalke določajo dogajalne prostore, čustva ali žanre, ki so temeljna iztočnica za ustvarjanje triminutnih gledaliških prizorov. Po odigrani dvojici prizorov pa občinstvo odloča tudi o točkah in o zmagovalki improtekme.
  V finalu 25. sezone Impro lige se bosta pomerili ekipi Gverila teater in Lažno upanje, ki sta se po celoletnem odrskem improboju z drugimi skupinami prebili do najvišje stopnice. Zgodovino pa bo pisal le eden od kolektivov. Kateri bo v kratkih improviziranih prizorih bolj navdihnjen, bolj kolektiven, bolj pronicljiv in bolj zabaven? Odločitev je v vaših rokah. Vabljeni na neponovljivo športno-gledališko doživetje!

  Vstopnice po 8 € lahko kupite pri blagajni SNG Drama Ljubljana.

  2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov