Angel pozabe
v dialogu med avtorico in dijaki

Pogovor z avtorico romana Angel pozabe Majo Haderlap

    Srednješolci berejo za letošnji maturitetni esej roman koroške Slovenke Maje Haderlap. Živa beseda avtorjev je zmeraj dragocena, ob Angelu pozabe pa je njen pomen neprecenljiv. Pisateljičino pričevanje o zatiranju manjšinskega prebivalstva je avtentično, hkrati pa zna Maja Haderlap prvoosebnost razpreti v univerzalno zgodbo o »stiskah družine in posameznika na zgodovinskih prelomnicah« (maturitetni tematski sklop). Z avtorico se bo pogovarjala urednica slovenskega prevoda romana Angel pozabe Petra Vidali. Predvsem pa bo avtorica odgovarjala dijakom na vprašanja, ki se jim zastavljajo ob tej pretresljivi zgodbi o odraščanju.

    V torek, 12. februarja, ob 14.30 vas vabimo na pogovor, ki ga na velikem odru Drame organizirata založba Litera in SNG Drama Ljubljana. Brezplačne vstopnice dobite pri blagajni. Njihovo število je omejeno, zato svetujemo, da jih rezervirate.

      2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov