Drama Akustika

Marko Hatlak & FUNtango

  Marko Hatlak & FUNtango je eksplozivna tango skupina, prepoznavna po ognjeviti in sentimentalni interpretaciji. Polnost prepletajočih se zvokov raznolike zasedbe se razodeva poslušalcem skozi vrhunsko temperamentno interpretacijo. V poslušalcih vzbuja čustva strasti, nežnosti, temačnih napevov in globoke naklonjenosti.

  Marko Hatlak je zasnoval skupino leta 2004 po vzoru skupine Ástorja Piazzolle in s tem prvi utiral pot izvajanju tango glasbe v slovenskem prostoru. Leta 2008 je izšla plošča History, ki so jo glasbeniki posvetili Ástorju Piazzolli, velikemu argentinskemu skladatelju in bandoneonistu, ki je obogatil tradicionalni tango z džezovskimi in klasičnimi elementi ter tako ustvaril novo zvrst – tango nuevo ali novi tango. Piazzollovo glasbo nadgrajuje skupina Marko Hatlak & FUNtango z novimi aranžmaji drugih avtorjev iz sveta klasike, džeza, tanga in vokalnih skladb – Štirih letnih časov Antonia Vivaldija, musette francoskega mojstra Richarda Galliana in avtorskih skladb Marka Hatlaka. Leta 2017 so na Kraljevem konservatorju za glasbo v Københavnu posneli novo ploščo Present.

  Nastopajo:
  Marko Hatlak, harmonika in vokal
  Dejan Gregorič, violina
  Jan Sever, klavir
  Andrej Pekarovič, kitara
  Jošt Lampret, kontrabas

   2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov