Drama Akustika

Tango Story, V objemu virtuozne strasti

Gosti Irena Yebuah Tiran, Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj

  TANGO STORY, projekt Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, je gostoval na velikih odrih Slovenije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine in imel uspešno turnejo v ZDA. Mednarodno uveljavljeni glasbeniki vas bodo na večeru Drama Akustike, polnem virtuoznosti in strasti, popeljali od starega tanga vieja iz gostiln in bordelov do tanga nueva – klasičnega modernega tanga. Predstavili se bodo s programom znanih skladb Ástorja Piazzolle ter tradicionalnih uspešnic Carlosa Gardela in drugih velikih mojstrov argentinskega tanga.

  V »zgodbi o tangu« plešeta Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj, ki sta si leta 1998 priborila naslov svetovnih prvakov v argentinskem tangu, pet let pozneje pa sta z nastopom na mednarodnem festivalu argentinskega tanga v Buenos Airesu navdušila občinstvo in medije. S svojim plesom sta se predstavila tudi v ZDA, na Kitajskem, v Hong Kongu, Turčiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Avstriji, Belgiji, na Poljskem, v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Pevska gostja bo Irena Yebuah Tiran, solistka in članica več komornih zasedb doma in v tujini. Peter Srpčič bo strastno virtuozni večer obarval z recitiranjem poezije.

  Nastopajo:
  Borut Zagoranski, harmonika
  Matija Krečič, violina
  Mladen Delin, klavir
  Marko Korošec, kitara
  Žiga Golob, kontrabas
  Peter Srpčič, recitacija

  Gosti:
  Irena Yebuah Tiran, mezzosopran
  Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj, ples

  2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov