Drama Akustika

Severa in Gal Gjurin

  V decembru in februarju prihajata k nam tudi Severa in Gal Gjurin, sestra in brat, z ekskluzivnim, prav za to priložnost prirejenim akustičnim zvokom. Obetamo si lahko edinstven večer, ki ga bosta zaznamovali liričnost in avtorska glasba. Nastopila bosta sama – dva glasova, dve kitari –, intimo minimalizma pa bosta dopolnila z bendovskim zvokom in zvokom godalnega kvarteta (Laura Bartelj, Aleksander Rogina, Luka Dukarić, Valentin Rogina).

  Severa in Gal sodelujeta od mladostniških let do danes, ustvarjata znotraj lastnih solističnih glasbenih karier, ves čas pa se njuni poti dopolnjujeta. Severa se je v dobrih desetih letih udejstvovala kot likovnica in pedagoginja, koncertirala in izdajala pesmi in plošče ter sodelovala pri različnih projektih. Gal – pevec, avtor, multiinštrumentalist, producent, literarni ustvarjalec – je v dobrih osemnajstih letih izdal več kot deset samostojnih plošč in napolnil mnogo dvoran. Z zavezanostjo in predanostjo glasbi in z močnimi besedili pesmi, ki jih pojeta, sta pustila neizbrisen pečat v današnjem glasbenem prostoru.

  Nastopajoči:
  Severa Gjurin - glas, kitara
  Gal Gjurin - glas, kitare, klavir, itd.

  Azra Đukič- violina
  Vital Jurca - kitare, brenkala
  Boštjan Copek - kontrabas
  Domen Gracej - trobenta
  Jean Markič - klavir, harmonika, orgljice
  Nada Barle - saksofon
  Jure Maček - bobni, tolkala
  Blaž Celarec - bobni, tolkala

  Godalni kvartet:
  Laura Bartelj – violina
  Aleksander Rogina - violina
  Luka Dukarič - viola
  Valentin Rogina – violončelo

  2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov