Drama Akustika

Svetlana Makarovič in Mar Django Quartet

Balada o Sneguročki

  Zadnji februarski koncert v sklopu Drama Akustike bo prav posebno glasbeno doživetje. Na velikem odru bo zazvenela najlepša izmed baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlo-temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi, pa obenem neizmerni lepoti, hrepenenju in razočaranju ... Zgodba, ki se konča z nežnim darilom ruske zime.

  Bolečina in lepota. Balada.

  Knjiga in zgoščenka z zvočnim zapisom recitala Balada o Sneguročki je edinstveno literarno-glasbeno delo, kakršnega v Sloveniji še nismo doživeli, saj se vrhunska dramska interpretacija kongenialno spoji s prečudovito glasbo, ki se dotakne najglobljega in najbolj skritega kotička človeške duše.

  Nenavadni spoj govorjenega in melodičnega je darilo najžlahtnejšemu, najzahtevnejšemu občinstvu: ob zgodbi bodo zaživele in se iskrile čudovite ruske baladne pesmi v izvedbi virtuoznega Mar Django Quarteta pod vodstvom Vitalija Osmačka.

  Lepo vabljeni na vrhunski literarno-glasbeni preplet Svetlane Makarovič (pripoved), Vitalija Osmačka (akustična kitara in vokal), Saše Olenjuka (akustična kitara in vokal), Matije Krečiča (violina in mandolina) in Nikole Matošića (kontrabas).

  2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov