Čakajoč Supermana

»Grozljivi gost«

Monodrama

Režiserka

Mojca Madon

 • Dramaturginji
  Ana Kovačič, Taja Lesjak Šilak
 • Scenograf in oblikovalec luči
  Dorian Šilec Petek
 • Kostumografinja
  Tina Bonča
 • Skladatelj
  Luka Ipavec

Otroci danes. Stari od 15 do 30 let. Mi. Vsi zabubljeni v svoj svet, s svojimi mislimi, potlačenimi občutki, padlimi ideali, gluhi od hrušča sveta. Življenje kot izgubljanje v množici malih ljudi, preživeto brez sentimenta in odličnosti, brez samospoštovanja, brez prave identitete. Varni pred svetom, nevarni sami sebi. Spanje, konformizem in samopozaba. Skriti za piedestalom, namesto da bi pogumno stopili nanj. Pomanjkanje komunikacije in pomanjkanje ljubezni ali kateregakoli čustva. Brez pravega emocionalnega odziva na dejstva, ki smo jim priča, ali na dejanja, ki jih kdo naredi. Brez odnosa do zasebnosti, vse je javno in razvrednoteno.
Grozljivi gost nihilizem, ki je potrkal na vrata v 20. stoletju, ko so padli pomembni absoluti (Bog /Nietzsche/, izvor človeka /Darwin/, čas /Einstein/, človekova podzavest /Freud/ …) in se vztrajno potika po hiši, bega misli, duši emocije in nas na nezavedni ravni utesnjuje.

Premiera

1. december 2016 levi oder

Trajanje:

40 minut, brez odmora

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov