Gledališke delavnice

Gledališke delavnice dopolnjujejo ogled predstave ali pa jih izvedemo samostojno. Potekajo lahko v Drami ali na šolah, v vrtcih ali zavodih. Pri najmlajših gledalcih je ključno celostno spoznavanje gledališča: sprehodi po dvorani in zaodrju, spoznavanje gledaliških poklicev in nastanka gledališke uprizoritve od ideje do odrske postavitve, raziskovanje zgodovine gledališča in SNG Drama Ljubljana. Pri osnovnošolcih in dijakih so teme delavnic zelo raznolike, saj v dogovoru s pedagogi  za vsako skupino pripravimo posebno delavnico. Največkrat odgovarjamo na vprašanja: Kako deluje gledališče? Kako se nastane gledališka uprizoritev? Kako se zgodi preobrazba igralca na odru in kako lahko na odru nastajajo tako raznovrstni svetovi? Preskušamo se tudi v interpretaciji besedil, spoznavamo tehniko govora in diha in zgodovino gledališča.

Za več informacij o pedagoških vsebinah se lahko obrnete na gledališko pedagoginjo Špelo Šinigoj: spela.sinigoj@drama.si.
 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov