Pedagoško delo

Pogovori ali predavanja, ki lahko potekajo v Drami ali na šolah, obravnavajo branje dramskih besedil, razlike in podobnosti med pisano besedo in uprizoritvijo, glavne motive in problematiko ter predvsem aktualnost uprizorjenih besedil.

Pri mlajših gledalcih je najpomembnejše celostno spoznavanje gledališča: sprehodi po dvorani in zaodrju, spoznavanje gledaliških poklicev in nastanka gledališke uprizoritve od ideje do odrske postavitve, raziskovanje zgodovine gledališča in SNG Drama Ljubljana. Za najmlajše pripravljamo gledališko delavnico, na kateri boste spoznavali gledališče in pripravili lastno mini predstavo.

Pomemben del poslanstva gledališke pedagogike je sodelovanje s šolskimi pedagogi, ki bistveno vplivate na razvoj zanimanja za gledališko umetnost. Naš cilj je, da se tesno povežemo s profesorji, učitelji in vzgojitelji, da se z nami naučite brati gledališče ter ga sprejmete kot del procesa spoznavanja družbe in samih sebe.

Za več informacij o pedagoških vsebinah se lahko obrnete na gledališko pedagoginjo Špelo Šinigoj.

 

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov