Natečaj za dijake 2016/17 O čem sanjaš?

Iskali smo nove umetniške stvaritve, ki odsevajo osebni izraz najstnikov, starih od 15 do 18 let. Svoje razmišljanje so izrazili z umetnostnim ali neumetnostnim besedilom (verzi, proza, samogovor, dramska besedila, eseji, razmišljanja, opisi, spisi …), likovno (slike, risbe) ali z glasbo, lahko pripravite tudi koreografijo, posnamete fotografijo, video ipd. Vse to je del gledališke umetnosti, iskali smo vaše pristne odzive in  asociacije, ki so uokvirili temo natečaja. 

Želeli smo, da bi razmišljali o svetu, v katerem živite, in o svetu, v katerem bi želeli živeti. Kateri od obeh svetov je pravi? Vaše delo je obravnavalo tematiko, ki zanima vas  in opisuje doživljanje sveta skozi vaše oči. Zanimalo nas je, kako si vi predstavljate utopijo. Kakšen je utopični svet? Ali v utopiji svet sploh obstaja? Kakšen bi svet lahko bil? Razmišljate o večni ljubezni? Kaj je večnost? Ali v utopiji obstaja čas? Ali za življenje res potrebujemo denar? Ali v idealnem svetu obstajajo družbena ureditev, razlike med posamezniki, socialna ureditev? Kaj pa odnos do narave, je v idealnem svetu narava drugačna? 

Na natečaj ste lahko prijavili projekte, ki so vaše delo.

Izbrali smo nekaj projektov. Avtorji so bili povabljeni na okroglo mizo s sodelavci Drame. Na tej okrogli mizi smo se pogovarjali o izbranih projektih.  

Splošni pogoji natečaja

Soglasje

Rezultati natečaja

2014 © Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta   Politika varovanja osebnih podatkov